About Me

My photo
Assalamualaikum. Namaku Mohammad Aziem bin Azemi. kebanyakan orang kenal aku dengan nama Aziem Azemi. Aku TAK SOMBONG macam apa yang orang cakap cuma aku tak tegur orang yang aku tak kenal. minta maaf pada yang terasa tu. tegur je aku, aku tak sombong. tanya la orang yang kenal aku, diorang tahu la aku macam mana. ada yang kata aku teruk n ada yang kata aku ni OK, tu hak masing2 nak nilai aku. apa2 pun hidup mesti mahu STYLE~~!!

Sunday, February 20, 2011

Permata Hidup dan Mati...

PERGHHH!! lama gila tak update blog! berpunca dari MALAS+TAKDE IDEA+BANYAK KERJA! haiyoo! takpe laa. apa-apa pun. ni post yang baik punya ah kan. So, in this new post, i will be talking about my LOVELY FAMILY! There are A LOT of things i would like to share but it will take a long time for me to type it also for you guys and girls to read. so, aku buat ringkasan sikit la kan pasal family tersayang aku ni... =D


Aku ada sorang je adik, n adik aku adik perempuan la kan yg macam dalam video kat atas tu. Dia sebenarnya BAIK HATI taw, agak COMEL disitu, selalu buat rumah jadi RIUH RENDAH, cuma kadang-kadang, dia ni NAKAL sangat n LOYAR BURUK! Budak kecik tu.... ish ish ish... PEMALAS!!! Haduyaiii... tapi... Aku tetap SAYANG adik aku tu sebab dia je la satu-satunya adik aku. buat masa ni, banyak benda lagi dia belum tahu n belajar  dalam dunia ni. Aku harap nanti dia sedar n faham la kenapa aku selalu marah2 dia. Sejak kelahiran adik aku tu, nenek aku stay rumah hak milik parents aku tu. Nenek aku tu, perghh! dah berumur pun kalau stretching, buat jangkauan melunjur, kepala sampai ke lutut tu!!! HEBAT~!!! Korang nak lawan dia memasak? jangan harap la korang nak menang! kalau dia buat sambal, i tell youuu! very the NICEE~!!! HAHA! Tu je la satu-satunya nenek yang aku ada dalam dunia pada hari ini. Haihh. Okay, pasal parents aku pulak, diorang ni... biasa la kan... ibu ayah sesiapa pun mesti nak yang terbaik untuk anak2 n nak yang terbaik dari anak2. Diorang ni, nak kata selalu marah tu, takde la sangat. cuma kadang2, ye la kan, stress n letih bekerja buat diorang kurang mood n nampak macam nak telan orang je. HAHA! Tapi kalau korang tengok balik, apa guna kita ni sebagai anak diorang? patutnya tolong2 la diorang angkat2 barang ke, kemas2 rumah ke. anything yang boleh buat diorang tenang. memang la tak dapat duit, tapi bukan ke tengok diorang happy satu benda yang paling memuaskan dalam hidup? Haaa... Diorang selalu support aku tak kisah la apa benda aku buat pun sama ada sports ke, studies ke n macam2 lagi la kan, diorang sentiasa bagi sokongan padu n D' BOMB! Kalau ada benda yang diorang tak bagi buat tu, jangan la tanya kenapa, mesti la ada sebabnya. Bukan diorang tak nak bagi kebebasan tapi diorang dah rasa garam dulu banding kita(pengalaman hidup lagi banyak dari kita). Haaa... so, korang jangan la melawan cakap diorang, siapa lagi nak tegur kita kalau bukan ibu ayah kita? Korang ada ibu ayah, jaga la hati n perasaan diorang elok elok. Selagi diorang masih ada, hidup kita sentiasa selamat. Jangan la sekali kali derhaka kawan2 oi. Kalau bukan sebab parents kita, kita dapat ke rasa apa yang kita ada sekarang ni? Sayangilah mereka, Cintailah mereka, Dengarlah cakap mereka, Doakanlah kesejahteraan mereka, Ingatlah mereka, jika mahu hidup korang SELAMAT!


*thank you!!! :D

2 comments:

  1. Tau plak kau buat pengajaran ayat. terbaiklah kawan. terharu aku.

    ReplyDelete
  2. hahaha! aku setan baik. hahaha!

    ReplyDelete